MHP’ de kongre öncesi birlik beraberlik mesajı

MHP’ de kongre öncesi birlik beraberlik mesajı

Bu hafta sonu düzenlenecek olan MHP Kozan ilçe teşkilatının olağan kongresi öncesinde Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk tarafından düzenlenen birlik ve beraberlik yemeğinde partililer ve ilçe başkan adayları bir araya geldi.

Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk’ ün Düşler âleminde düzenlediği yemeğe  MHP Adana Milletvekili Ali Halaman, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Kozan İlçe Başkanı Mehmet Sevgili, Kozan Belediye Başkan Yardımcıları ve Belediye Meclis Üyeleri, MHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Ayten Acar, Ülkü Ocağı Başkanı Ahmet Sırkıntı ile kongre öncesinde şuana kadar adaylıklarını açıklayan Erhan Aladağ ve Nihat Atlı katıldı.

Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk yaptığı konuşmada, “ MHP Kozan İlçe Başkanlığı adaylarımızın kendilerini tanıtması imkânında bulunmaları için ve kongre öncesi birlik ve beraberliğin pekişmesi için düzenlediğimiz bu toplantıya katılan tüm misafirlere sonsuz şükranlarımı sunarım. Bu vesile ile tüm ilçe başkanı adaylarımıza başarılar dilerim” dedi.

İlçe başkanı Mehmet Akif Sevgili ise 14 Aralık’ ta yapılacak olan 11. Olağan kongrede kendisinin aday olmadığını ve kongrenin partisine hayırlı olması temennisinde bulundu ve adaylıklarını açıklayan adaylara başarılar diledi.

İlçe Başkan adayı Erhan Aladağ; Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk’ e kongre öncesi böyle bir etkinlik düzenlediği için teşekkür etti. Kongrenin herhangi bir olumsuzluk yaşanmadan gerçekleşmesi için kendisinin de gayret gösterdiğini söyledi ve gerçekleşecek kongreden sonra başkan seçilmesi halinde yapacaklarını anlattı.

MHP ilçe Başkan Adayı Nihat Atlı ise; Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk’ ü Gazeteci Hasan Tahsin ve Sütçü İmam’ a benzeterek Öztürk’ ün partideki birlik ve beraberliğin korunması ve devam ettirilmesi için öncülük ettiğini, kongre öncesi anlamlı bir adım attığını dile getirdi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü; 2015 yılında yapılacak seçimlerin ardından 4 yıl seçim olmayacağını, Türkiye’nin hızla uçuruma doğru sürüklendiğini, ülkeyi uçurumun eşiğinden döndürebilmek için bu seçimlerde hareketin mensuplarına büyük görev düştüğünü söyledi. Başkan Sözlü, genel seçimlerde MHP’nin tabanının kenetlenip, heyecanını yüksek tutup 2015 seçimlerinde Türkiye’yi uçurumun önünden çeviremediği takdirde, ülkenin şartlarının daha da ağırlaşacağını bu sebeple yaklaşan genel seçimlerin değeri ve öneminin arttığını anlatarak şöyle devam etti: “Bu seçimin değeri ve niteliği nedir derseniz. İşte, MHP 3 çıkarır 4 çıkarır. Bunun tasnifi, sırlaması nasıl olacak? Onun derdinde olarak, bir kongrenin şekillenmesine bakar, ona heyecan duyarsak o zaman bize de yazıklar olsun. Milliyetçi Hareket Partisi’ndeki, Adana’da 6 ve 7’yi zorlayacak bir yapı, hemşerimiz olan liderimizi sayın Devlet Bahçeli’yi genel başkanlıktan öte Başbakanlığa taşıyacaktır. Biz bu noktada bakmalıyız. Bunu başarabilecek güçteyiz” dedi.

Milletvekili Ali Halaman ise düzenlenen toplantıyı, partinin kongre sürecinin nasıl geçmesi ve nasıl olması gerektiğinin karşılıklı konuşularak, kongreye doğru yansımasını temin etmesi açısından önemli bulduğunu ve katılmaktan büyük keyif aldığını belirtti. Halaman, Türk milliyetçiliği kavramının kendisinin perspektifi ve değişmez bakış açısı olduğunu, kişilerden ziyade olaya dava üzerinden baktığını, bu kapsamda kişilerin sosyal taleplerinden çok, partisinin sosyal taleplerinin ön planda tutulması gerektiğine inandığını, bu görüşten hareketle her iki ismin adaylığı konusunda da nokta kadar behis görmediğini ve adaylara kongrede başarılar dilediğini, siyaseten elinden gelen bir şey olursa bunun gayreti içerisinde olacağını anlattı.

Daha sonra, ilçe başkan adayları, Milletvekili Ali Halaman, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk, ilçe Başkanı Mehmet Akif Sevgili ve meclis üyeleri ile diğer davetliler ellerini kaldırarak fotoğraf çektirdiler.